Background

Despre mine

Autor, jurnalist, editor, cyberanalist și cercetător al anomaliilor, viralităților și chestiilor care zboară pe internet. 

Sunt un tip cu inițiativă, m-am implicat în multe proiecte, unele încă în derulare, altele finalizate. Prezint o deschidere patologică spre provocări, idei noi și descoperire de oameni faini. Acesta este spațiul meu de joacă virtual, un soi de platformă – blog pe care îmi voi așeza gândurile, analizele sau diferitele texte publicate prin varii locuri.

Ce studii am
Am terminat filosofia la Cluj, Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Istorie și Filosofie. Titlul licenței: “O perspectivă de ansamblu asupra filosofiei ficțiunii”. După acest episod am urmat masterul Cultură și Comunicare, la aceeași facultate, 2008-2009. În 2010 am început doctoratul în cadrul Școlii Doctorale coordonate de prof.dr.univ. Aurel Codoban, Comunicare și Cultură. Pe 27 septembrie 2013 mi-am luat titlul de doctor în filosofie, titlul tezei fiind: Viralitatea în virtual. Introducere în teoria viralului. Cercetarea mea se axează pe teoria viralului, subiectul virtual, inter-comunicarea în cyberspace, viralizare și obiecte virale în spațiul virtuale și impactul social al acestui spațiu, analiza de informații…mă rog, sunt multe de zis aici

Activități editoriale
Din 2010 am început proiectul ifilosofie.ro. Site-ul a suferit multe schimbări de-a lungul anilor, trecând de la platformă de promovare culturală, la site de nișă, analize virale și experiment cu o carte digitală. Am dezvoltat ș câteva subdomenii: raresiordache.ifilosofie.ro – pagina personală și revista.ifilosofie.ro – Revista Irregular F (BDI). La final de 2013 am decis să renunț la ifilosofie.ro, domeniul încă îmi aparține, însă nu va mai fi activ (hostat undeva). Am migrat o mare parte din conținut aici, iar Revista Irregular F, arhiva, va trece pe platforme gen Calameo/ Scribd. Fac parte, încă, din Board-ul Consultativ al Revistei Europa, Novi Sad/ Serbia, începând cu anul 2011, și public în diferite reviste (naționale și internaționale); am condus Revista Irregular F și coordonat platforma Net-Art 2.II. Am colaborat de-a lungul timpului cu Vox Philosophiae, Liternet, Nautilus, Australian ScienceGazeta SFThink Outside the Box primind invitații de a scrie în reviste din Polonia și SUA.Mai semnez pentru Revista Ficțiuni, condusă de Eugen Lenghel și Liternet. Nu evit propunerile în materie de articole sau activități editoriale, doar că sunt limitat de timp, de cele mai multe ori. Ca jurnalist, am scris și scriu pentru ziarul Cluj Expres (din 2007, de la început, până la închiderea lui), site-ul clon.ro, platforma culturală ifilosofie.ro, Australian Science și Ora de Cluj. Acum…mă găsiți aici, pe blogul acesta și pe revista #hibridmedia, al cărui coordonator sau redactor-șef sunt, cum vreți să numiți chestia asta.

Ce interese am
Aici vă voi propune o listă destul de lungă 
New Media, social media și communications, filosofia informației, VR, viral culture (și gama viral de câmpuri tematice), computational culture, cybercultures, virtual space și virtual reality, net art/ internet art, digital culture, software theory-software studies, cyber-culture, media archaeology, arheologia rețelei, , computational culture, free software movement, filosofia în era internet, analiza de informații, filosofia informației,…poate am mai omis câteva…

Ce stiu sa fac
Sa filosofez? Glumeam. Știu câteva chestii, cred. 

Ce îmi place să fac
Să citesc…de oriunde (cărți clasice, ebook-uri, de pe internet luate, articole de specialitate sau nu, orice îmi suscită interesul), să merg pe/la munte, să organizez excursii (nu dorm noaptea îniantea plecării), să navighez pe net cu motivația unor căutări serioase (yeah right!), să mă joc cu fetița mea, să conduc, să fac mișcare (mi-aș dori să fac mai multă), să mă uit la câte un horror prost din când în când, să pornesc proiecte, să nu mă uit la TV, să multe altele…mai mult sau mai puțin relevante.


Dacă ai vreo idee faină și vrei să colaborăm, lasă-mi un mesaj aici sau pe conturile de socializare. I’am very social 

Leave a Reply