Background

Trasee pe munte: rosie si paine la peste 2000 de metri in Bucegi

Am decis sa concep o rubrica noua pe site, destinata traseelor montane pe care le-am facut sau pe care intentionez sa le fac. E clar ca sunt multi dintre voi care pleaca in astfel de mini-aventuri si ar avea nevoie de o mana de ajutor..pot da un ochi pe aici si se pot edifica referitor la anumite rute. Prima propunere: Sinaia - Cota 2000 - Piatra Arsa - Babele - Busteni. A fost o ruta facuta la final de iulie 2011, asa mai relaxata si fara vreo tinta. A fost tipul de excursie in care iti propuneai sa ajungi in urmatorul punct dupa ce ai ajuns unde iti propusesei initial.
Ne-am pornit de buna-dimineata cu ganduri mari...sa facem aia, aia..sa ajungem acolo si om mai vedea. Nu ne-am uitat pe nicio harta. Am pornit pur si simplu din Sinaia cu telecabina pana la Cota 1400. De acolo a pied, prieteni, pana spre 2000. Traseul este marcat, mergi o buna parte efectiv pe drum, nu ai cum sa te pierzi:
Spre Cota 2000
Ne-am plimbat o portiune putin deasupra norilor, cu toate ca ne apropiam doar de 2000 m. Dupa cateva coturi de drum eram pe platoul Bucegilor si tot ce-am vrut a fost sa na gasim un loc cat mai bun, pentru o panorama pe cinste. Au fost cele mai bune merinde pe care le-am mancat in ultima perioada :) In timp ce stateam incremeniti in fata desfasurarii de nori din fata, trec vreo trei biciclisti si il auzim pe unul: hai, ca pana pe Vf. Omu mai avem. Zis si facut! Hai sa mergem si noi. Nu va suparati, care-i traseul inspre Omu si am taiat-o spre Piatra Arsa.
Spre Cabana Piatra Arsa
Ca sa ajungi de la Cota 2000 pe Vf. Omu, vei tine traseul inspre Babele prin Piatra Arsa.
Mergeam pe platoul Bucegilor. Oameni si cai la tot pasul. Cred ca as fi ratat traseul numai daca as fi mers legat la ochi. Anyway, la Cabana Piatra Arsa am dat de ceva cursa montana de biciclete. Mergeau inspre Babele. Am tinut-o o bucata de drum asa...in tandem cu masa de biciclisti, veniti din fele si fel de tari. Am vazut si Romania printre ei si am simtit nevoia unei incurajari pentru reprezentantul nostru. In jur de ora 14.00 eram la Babele. O puzderie de oameni care au urcat din Busteni cu telecabina, normal...era week-end si s-au trezit toti ca vor o gura de aer de munte. Am cam pierdut vremea prin zona si ne-am dat seama ca nu se mai putea pune problema sa ajungem pe Omu si ca o coborare prin Jepii Mici nu era posibila: erau niste nori de ploaie amenintatori, am simtit si primii picuri, nu aveam bocancii la noi, iar Cristina era ingrozita de faptul ca ne-ar putea prinde ploaia neechipati corespunzator pe un traseu ceva mai dificil. So, ne-am asezat frumos la coada la telecabina si dupa vreo 2 ore de asteptat eram in Busteni.
Sfinxul
Oricum, am revenit a doua zi la Busteni pentru a urca prin Jepii Mici la Babele, insa despre asta...hai ca mai povestim si alta data.


Categories: Share

Leave a Reply