Background

Fault in careul de asi al spionilor

Procurorii federali germani trag de timp în anchetarea activităților NSA după ieșirile la rampă ale lui Edward Snowden. Nu ar fi de mirare, luând în calcul că administrația Merkel a tărăgănat o poziție oficială din teama șubrezirii relațiilor diplomatice, pare-se. Acum au ieșit la rampă hackerii nemți, printr-o acțiune mai înverșunată. “Prin această plângere penală sperăm ca procurorul general federal să lanseze în sfârșit investigațiile”, au spus membrii Chaos Computer Club, citat pe totb.ro. Dacă un tip ca Bruce Schneier spune că dezvăluirile lui Snowden ne fac mai puțin siguri pe noi, ar trebui cel puțin să luăm în considerare acest aspect.
The NSA’s actions are making us all less safe. They’re not just spying on the bad guys, they’re deliberately weakening Internet security for everyone—including the good guys. It’s sheer folly to believe that only the NSA can exploit the vulnerabilities they create. Additionally, by eavesdropping on all Americans, they’re building the technical infrastructure for a police state, spune Bruce aici.

A fost un joc de-a șoarecele și pisica, așa, ca pe vremurile de odinioară: cine pe cine prinde în act. Toată lumea știa de practici, probabil, însă se asumau astfel de chestiuni întrucât bătălia se duce la nivel tehnologic. Dacă ei au tehnologia necesară, probabil că o fac, noi nu-i putem depista decât dacă am avea cel puțin ceva similar. Dacă rușii au fost mai mereu cu ochii ațintiți pe ce scot americanii la rampă, acum există o paletă mai largă de actori, dar tot cu americanii la timona tehnologică. În fine, dacă ai bani, investești în cercetare pe acest segment. Dacă nu, atunci nu ai habar că există și pășești galant pe tărâmul speculației. Snowden a provocat unul dintre cele mai grosolane atacuri în careul de ași al spionilor sau agenților de securitate (distincții de nuanță). Scopul unei agenții precum NSA? Păi, se presupune că securitatea națională. Ei bine, aici intervin mulți factori: dacă supravegherea NSA reprezintă un demers în vederea securității naționale (indiferent de băieții buni sau băieții răi), atunci Snowden merită cartonașul roșu acordat de agenție. Nu? Dacă, totuși, asumatele principii ale securității americane vin în contradicție cu anumite anumite drepturi/ libertăți/ chestii de genul, atunci Houston, avem o problemă!

Categories: Share

Leave a Reply